Kraamzorg

Je bent net bevallen en jullie hebben natuurlijk de mooiste baby van de wereld gekregen! Nu begint de kraamweek. Deze week is bedoeld om te herstellen van de bevalling, je baby te leren kennen en handig te worden in de verzorging van je kindje. De kraamverzorgster is de eerste week dagelijks bij jullie om jullie hierin te ondersteunen. Wij komen deze week ook een aantal keer langs om te kijken hoe het met jullie gaat en al jullie vragen te beantwoorden.

 

Ook voor vrouwen die tijdens hun zwangerschap onder controle waren in het ziekenhuis verzorgen wij het kraambed. Je kan je hiervoor in je zwangerschap aanmelden of het doorgeven aan het ziekenhuis. Zij geven de gegevens dan na de bevalling aan ons door. Bel voor de zekerheid altijd even als je thuis bent (ivm drukte in het ziekenhuis wordt dit soms vergeten door te geven).

 

Het is belangrijk om je voor de zestiende week van de zwangerschap aan te melden bij een kraamzorgorganisatie. De kraamzorg wordt vergoed vanuit de basiszorg. Wel wordt er standaard een eigen bijdrage gerekend, je zorgverzekeraar kan je precies vertellen of er voor jou nog een deel wordt vergoed vanuit een aanvullende verzekering. In de regio Noord-Holland zijn er meerdere kraamcentra waaruit je kunt kiezen. De meeste zorgverzekeraars laten de keuze van het kraamcentrum aan jou over. De meeste kraamzorginstellingen hebben een contract met alle zorgverzekeraars. Ga voor meer informatie over onze eigen kraamzorgorganisatie naar Zuxx kraamzorg.


Zuxx Geboortezorg Hoorn

Veemarkt 19

1621 JA Hoorn

hoorn@zuxxgeboortezorg.nl

Algemeen nummer: 0229-745397

Spoed nummer: 0229-745748

WhatsApp nummer: 06-82357047