Zuxx Fit

ZUXX FIT - jezelf vitaal en sterk voelen tijden je zwangerschap

Bij Zuxx Geboortezorg vinden we het belangrijk dat jij je goed voelt tijdens je zwangerschap. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Hier kan (blijven) sporten aan bijdragen. 

Omdat sporten tijdens de zwangerschap wel wat begeleiding behoeft, hebben we ervoor gekozen om een ZUXX FIT cursus voor tijdens en voor na de zwangerschap aan te bieden. Je kunt bij ZUXX FIT terecht om onder deskundige en professionele begeleiding te sporten in een groep samen met andere zwangeren. Sporten en gezelligheid gecombineerd!

 

De lessen worden gegeven door personal trainer Julien Bontenbal:

 

Mijn naam is Julien Bontenbal. Ik ben de trotse vader van een zoon (’17) en een dochter (’19). Ik ben een gediplomeerd personal trainer en groepstrainer. De afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden van zowel zwangere als niet zwangere vrouwen. Aangezien mijn vrouw twee keer zwanger is geweest, merkte ik dat zij eerder klachten kreeg als ze niet sportte. Ik heb mede hierdoor besloten om te specialiseren in sporten met zwangere vrouwen. 

De groepslessen zullen in een Crossfit stijl gegeven worden. Wat inhoudt dat er wat krachttraining, cardio training en gymnastics oefeningen voorbij zullen komen. Waarbij natuurlijk rekening gehouden wordt met wat wel en niet kan tijdens de zwangerschap. 

 

Ik ben een man daardoor kan ik nooit ervaren wat jullie voelen. Daarom ga ik me proberen in te leven door elke training met een gewicht vest van 10 kilo te sporten. 

 

Het lijkt mij enorm mooi om een positieve bijdrage te leveren tijdens jullie zwangerschap. Ik kijk er naar uit om met jullie de komende 9 maanden te mogen sporten!

 

Groet, 

Julien

 

Kosten

Voor de cursussen bij ZUXXFIT kun je een strippenkaart kopen. Met deze strippenkaart kun je 10 keer sporten en deze kun je aanschaffen voor € 75. De trainingen worden in groepen van maximaal 10 vrouwen gegeven, de groep blijft klein genoeg om intensief begeleid te worden. 

 

Eens per maand is er ook een partnerles. Je partner is dan van harte welkom om mee te sporten. 

 

Aanmelden gaat heel makkelijk door een mailtje te sturen naar Fit@zuxxgeboortezorg.nl. 

 

ZUXX FIT Zwangerschap Bootcamp

 

Gefeliciteerd je bent in verwachting! De komende 9 maanden gaat je lichaam veranderen. Je krijgt een mooie buik en je voelt regelmatig de bewegingen van je kindje. Super bijzonder! 

Er zijn ook wat ongemakken die bij een zwangerschap kunnen horen. Waaronder je lichaamsgewicht dat gaat toenemen, je kunt vocht gaan vasthouden, je bloeddruk verandert en spieren, kapsels en banden rondom de gewrichten van je bekken gaan soepeler en weker worden.

 

Dit alles valt binnen de perken te houden door middel van te blijven bewegen. Zuxx Geboortezorg biedt in samenwerking met personal trainer Julien Bontenbal Bootcamp lessen aan die gericht zijn op de zwangere vrouw. 

 

Door alle zwangerschapshormonen wordt het bindweefsel tussen de buikspieren soepeler. In combinatie met de druk van je groeiende buik, kunnen de buikspieren tot wel 2,5 cm uit elkaar wijken. Op deze manier krijgt het kindje in je buik alle ruimte om goed te groeien. Tijdens de bootcamp lessen worden de rechte buikspieren daarom niet belast. Wel richten wij ons vooral op het verstevigen van de spieren rondom je bekken, je core en daarna ook de rest van het lichaam.

 

Wat zijn de voordelen om te (blijven) sporten tijdens jouw zwangerschap?

-      Het risico om de bekende zwangerschapsklachten te krijgen neemt af. 

-      De doorbloeding naar je baarmoeder en je kindje neemt toe. 

-      Je gaat fitter je bevalling in. 

-      Stress verminderend.

-      Het is supergezellig om met andere zwangere dames te sporten. Voor, tijdens en na het sporten is er genoeg ruimte om met elkaar ervaringen uit te wisselen en natuurlijk gewoon voor een gezellig praatje. 

 

Lijkt het jou leuk om met een groep zwangere dames te sporten?

 

Meld je dan aan voor de cursus ZUXXFIT Zwangerschap Bootcamp. Deze cursus is elke dinsdag en zaterdag van 08:30 uur tot 09:30 uur in Purmerend. 

 

ZUXX FIT Back in Shape Bootcamp

 

Hoera je baby is geboren! Gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon en/of dochter. De eerste 6 tot 8 weken gaat je lichaam herstellen van de bevalling. Dat houdt in genieten van je kleintje en veel rust nemen tussen de bezoeken in. Bij de nacontrole zal de verloskundige controleren of je rechte buikspieren weer aan elkaar zitten. Wanneer dit in orde is, kun je weer gaan sporten en de buikspieren weer wat gaan trainen.

 

De komende periode gaat in het teken staan van het herstel van jouw lichaam. Ga je borstvoeding geven dan mag je nog niet gericht gaan afvallen maar je kunt natuurlijk wel zorgen dat je lichaam weer helemaal fit wordt. 

 

ZUXXFIT biedt een Back in Shape Bootcamp aan voor vrouwen die bevallen zijn. Tijdens deze trainingen gaan wij ons richten op het versterken van de benen, core en nu dus ook de rechte buikspieren. 

 

Wat zijn de voordelen van sporten na je bevalling en kraamtijd?

-      Je lichaam wordt sterker en fitter.

-      Je herstel gaat sneller.

-      Een moment voor jezelf creëren.

-      Samen zijn met andere nieuwe moeders

-      Stress verminderend. 

 

Wil jij ook weer een sterk en fit lichaam krijgen en sporten in een gezellige groep met andere nieuwe moeders? Meld je dan aan voor de cursus ZUXXFIT Back in Shape Bootcamp. Deze cursus is elke dinsdag en zaterdag van 09:30 uur tot 10:30 uur in Purmerend. 


Zuxx Geboortezorg Hoorn

Veemarkt 19

1621 JA Hoorn

hoorn@zuxxgeboortezorg.nl

Spreekuurlocaties: 

- Veemarkt 19, Hoorn

- Dwingel 7, De Goorn

Algemeen nummer: 0229-745397

Spoed nummer: 0229-745748

WhatsApp nummer: 06-82357047